2011Önkéntes Turné 2011. január 8–14, Millenáris Teátrum



Az Európai Bizottság kezdeményezésére az Önkéntesség Európai Évében a 27 európai uniós tagállamon egy turné vonul végig. En­nek keretében minden tagállamban önkén­tesek, szervezetek, intézmények és vállala­tok mutathatják meg az önkéntesprogramok megvalósítása terén elért eredményeiket.

A program célja az egyes országok önkéntes szektora sokszínűségének és az önkén­teseket fogadó szervezetek munkájának bemutatása, illetve az önkéntes munkát korábban nem vállaló személyek számára bekapcsolódási lehetőségek biztosítása. Az európai turné első állomása 2010 decem­berében Brüsszelben volt. Ezt követi a buda­pesti állomás a Millenáris Teátrum épületében január 8–14. között.

Az Önkéntesség Európai Éve első fele egy­beesik a magyar európai uniós elnökség időszakával. E két esemény együttállásának köszönhetően az önkéntesség Magyaror­szágon kiemelt figyelmet kap, mind tár­sadalmi, mind kormányzati szinten.

A magyarországi állomást Viviane Reding asszony, az Európai Bizottság alelnöke, a jogérvényesülésért, az alapvető jogokért és az uniós polgársá­gért felelős uniós biztosa nyitja meg.

Az esemény tematikus napok révén mutatja be a magyarországi önkéntesség változa­tosságát. A piactéren az adott nap tema­tikájának megfelelően mindennap más szervezetek, intézmények és cégek mutat­koznak be. A vitasarokban az adott téma szakértői és közismert médiaszemélyisé­gek bevonásával beszélgetések valósulnak meg. Az EU-sarokban naprakész információ található az Unióról és annak különböző programjairól. A gyermekekre is gondolva a játszó sarok folyamatos bekapcsolódási lehetőséget nyújt kicsiknek és nagyoknak.

Mindenkit biztatunk, hogy a hét során akár többször is látogasson el az Önkéntes Turnéra, mert minden nap más lesz. Ha már felmerült benned, hogy szívesen bekapcsolódnál egy jó kezdeményezésbe, vagy saját ötleted megvalósításához keresel társakat, akkor az Önkéntes Turné mindenképpen a te helyed. Ha nincs még konkrét elképzelésed, akkor is érdemes benézni, mert sok játékkal és meglepetéssel készülünk a helyszínre el­látogatók számára. Beszélj barátaiddal, gyertek együtt, biztosítunk titeket, hogy nem fogtok csalódni.

A programok (szombat 10:00-18:00, vasárnap 10:00-20:00, hétfő-péntek 14:00-20:00), beleértve a koncerteket is, ingyenesek!

Minden érdeklődőt várunk szeretettel!

Pesti Est különszáma a részletes programmal megtekinthető itt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése