Egy miskolci iskola beszámolt nekünk az Önkéntes Napjukról. Köszönjük és mindenkit bíztatunk, hogy ossza meg velünk jó példáját!




2011. május 11. – Meghatározó nap a Mentor Gimnázium és Szakképző Iskola életében. 2011 az Önkéntesség Európai Éve. Szerettünk volna mi is bekapcsolódni az országszerte lebonyolított megmozdulásokba, így önkéntes napunk alkalmával a Miskolci Állatsegítő Alapítvány állatmenhelyére látogattunk el, azzal a szándékkal, hogy segíteni igyekszünk az ottaniak munkáját.

Mintegy 35 ember jött el: diákok, tanárok, dolgozók és külsős önkéntesek. A feladatok igen sokrétűek voltak: ásózás, tereprendezés, szemétszedés, a kutyák ellátásában való segítség, kutyák sétáltatása.

Minden önkéntesnek sikerült helyt állnia, betekintést nyernie az állatmenhely működésébe, dolgozóinak munkájába, több kutyus sokszor szívszorító sorsába és történetébe. A diákok hozzáállása, lelkesedése okot adott a büszkeségre: az addig egymásra pillantást sem vető tanulók most nevetve fürdőztették a kutyákat, a szégyenlős, hallgatag fiú lelkesen mesélte, hogy a kis menhelyi barátjának az alapítvány otthont talált, az addig sápadt, fáradékony lány kimelegedve, nevetve futott az egyik kis szökevény után, a korábban rendkívül öntudatos fiúk az első szóra, megállás nélkül hordták a földet és ásóztak, sétáltatták a kutyákat. És még hosszan sorolhatnám az élményeket.

Megmozdulásunkat hagyományteremtő célzattal szerveztük. Az érdeklődésre és a sikerre való tekintettel a jövőben évente többször tervezzük önkéntes napunk megismétlését. Példát szeretnénk mutatni más oktatási intézményeknek is: a mai diákokban igenis megvan az igény és hajlandóság az önkéntes munkára, és megyénkben, városunkban pedig több olyan civil szervezet van, ahol szükség van a segítségre. Csak egy kis bizalom és összefogás szükséges…

Liszek Zsuzsa – rendezvényszervező

e-mail: mentor.rendezveny@gmail.com

weboldal: www.mentorszakkepzo.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése