A budapesti Belvárosi Tanoda Közöd! Program pályázati projektje: Ne legyen titok- Tanoda!





„A csoport annak a problémának megoldására építette fel a projektet, hogy az iskola utcafronti oldala, főbejárata nehezen felismerhető, az iskolát kereső friss diákok, illetve vendégek többször is elmennek az intézmény előtt, mielőtt felismernék, hogy az általuk elhagyott épület maga a Tanoda. A bejárat egy üvegajtó valamint az utcafronton még két nagy ablakfelület található. Ezeket az üvegfelületeket szeretnék feltűnőbbé, személyesebbé, otthonosabbá tenni az üveg kifestésével, tábla és kiírás készítésével, különböző festési és kézműves technikák alkalmazásával. Ezzel hangulatot, egy identitást is szeretnénk az iskolának adni, amely a külvilág számára láthatóvá teszi az iskolát, illetve tükrözné Tanodánk szellemiségét, értékrendjét is. Bent, az intézményen belül táblákat szeretnénk elhelyezni a tantermek ajtajára, - tantermenként két darabot; egyet, amely a tanterem megnevezését jelzi, illetve egy másikat, amely az adott teremben zajló órarendet jeleníti meg -.

Ezeknek a tábláknak az elkészítésére pályázatot írnánk ki az iskola diákjai között, mindenki egy táblatervvel indulhatna, - sok a művésztanuló diákjaink között - így mindenki a sajátjának érezné a programot, majd az iskola diáktanácsa elbírálná a pályázatokat és a nyertes munkákat az alkotók meg is valósíthatnák.

Sajnos nem kaptunk engedélyt az üvegfelületekre való festésre, mert csak elmozdítható dekorálás engedélyezett. Ezért költségvetésünk jelentős részét egy speciális műanyag plexi lap képezi, amit majd az üvegfelületekre tudunk rögzíteni.

A kívül és belül is megszépült Tanodának szeretnénk egy felavató ünnepséget tartani, ide várnánk sok szeretettel a regionális koordinátort, volt diákjainkat illetve helyi médiumokat, megmutatva ezzel projektünk sikerességét. Reméljük, hogy a munkálatok egy olyan folyamatot indítanak el iskolánkban, hogy a fiatalok merjenek tenni azokért a dolgokért, amik fontosak nekik.” (részlet a pályázati anyagból)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése