Kreatív segítségnyújtás - Szombathely, Oladi ÁMK Teleki Blanka Szakképző Iskola

Az iskolában évek óta több osztály, diákcsoport végez rendszeresen különböző önkéntes közösségi szolgálatot. Mintegy tucatnyi fiatal negyedik éve rendszeresen jár a Gencsapáti Gyermekvédelmi Intézménybe, hogy az ott élő, szülők és család nélkül felnövő gyermekeknek szeretetet, vidámságot vigyenek, játsszanak velük, vagy éppen megismertessék őket saját szakmájukkal.

A ruhaipari és fodrásznövendékek évente többször egyszerű, de mégis színes programokkal szórakoztatják a gyerekeket, így például közösen készítettek rongybabákat, színező játékokat, máskor babaruhát varrtak együtt, vagy közösségfejlesztő játékokat, sportversenyeket szerveztek számukra. Volt, hogy kozmetikai-, bőr-, hajápolási tanácsokat adtak, a smink- és frizurakészítés rejtelmeibe avatták be a serdülőket, de sor került kulturális, irodalmi programokra is. A gyermekotthon lakói a szeretetteljes és kellemes időtöltésen túl hasznos ismereteket is szerezhetnek a munka világáról, ami segíti pályaválasztásukat.

A program során a diákok jobban megismerték egymást, közelebb kerültek egymáshoz, és másokra is jobban odafigyelnek. Fejlődött a nagydiákok csapatmunkája, kommunikációja, időbeosztása, önállóbbak és felelősségteljesebbek lettek. Átérzik a közösen végzett karitatív munka személyes jelentőségét, jó érzéssel tölti el őket, hogy nemes ügyért tevékenykednek. A foglalkozások minden résztvevő számára sok élményt adnak, a telekisek szerint megéri a befektetett energia!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése